Artiklar

Artiklar, checklistor & infografik: Håll dig uppdaterad inom aktuella EHS- och CSR-ämnen!

Artiklar

Välj filter
Arbetsmiljö

Safety mindset: Att sätta säkerheten i första rummet

För att förbättra de stagnerande olycksfrekvenserna krävs mer än standardiserade säkerhetsåtgärder. Stefan Ganzke förklarar hur motivationen för att engagera sig i arbetsmiljö & säkerhet uppstår - och hur du kan påverka …

Läs artikel
Arbetsmiljö

ESG - Kriterier & Rapportering

Hållbar produktion blir allt viktigare - både ur miljösynpunkt, för företagsstyrning och för samhället. ESG är en holistisk strategi för att hjälpa företag att agera ansvarsfullt.

Läs artikel
Miljö & hållbarhet

Certifiering enligt ISO 50001

Upplev fördelarna med ISO 50001-certifiering: Sänk energikostnaderna och skydda miljön samtidigt. Lär dig mer om strukturen, kraven och certifieringsprocessen för denna standard!

Läs artikel
Miljö & hållbarhet

Så beräknar man koldioxidavtryck för företag

Företagets koldioxidavtryck visar på utsläppshotspots och potentiella optimeringar. I den här artikeln beskrivs en metod för datainsamling och beräkning i enlighet med GHG-protokollet och ISO 14064.

Läs artikel
Arbetsmiljö

Att använda Bradley-kurvan för att förbättra arbetsmiljön

Bradley-kurvan visar i vilket skede ditt företags säkerhetskultur befinner sig för närvarande - och vilka steg det behöver ta för att uppnå en varaktig minskning av olycksfrekvensen. 

Läs artikel
Arbetsmiljö

Turtle Diagram

Metoden Turtle Diagram är ett genialt verktyg för processanalys. Den kartlägger de viktigaste parametrarna på en enda A4-sida - snabbt, tydligt och transparent!

Läs artikel

X