EcoIntense förvärvar den innovativa EHS-appen NordSafety

2017-11-29

Geschäftsführer der Quentic GmbH

Ledningsgrupp EcoIntense GmbH: Markus Becker, Sebastian Mönnich, Hardy Menzel

Berlinbaserat programvaruföretag ökar sina marknadsandelar i Nordeuropa

Berlinbaserat programvaruföretag ökar sina marknadsandelar i Nordeuropa.

Företaget EcoIntense GmbH, en ledande programvaruspecialist för arbetsmiljö, säkerhet, miljöledning och hållbarhet förvärvade 100 % av andelarna i NordSafety, ett innovativt programvaruföretag från Finland. Detta meddelade företagen tillsammans idag.

Genom detta förvärv stärker EcoIntense sin strategiska position i Nordeuropa. Det Berlinbaserade företaget lägger i en högre växel för att bli europeisk marknadsledare inom lösningar för hållbarhet och EHS (Environment, Health & Safety). Med SaaS-lösningen (Software-as-a-Service) EcoWebDesk kan företag styra alla uppgifter och processer som rör arbetarskydd, miljöskydd och ledningssystem för hållbarhet på ett effektivt sätt och i enlighet med rättsliga föreskrifter.

”EcoIntense tar nästa viktiga steg och släpper EHS-programvaran EcoWebDesk på den europeiska marknaden”, säger Markus Becker, CEO. ”Med NordSafety utvidgar vi vår produktportfölj med en kraftfull mobil lösning och våra kunder kommer att dra stor nytta av programvarans utvidgade användningsområde. Samtidigt kan våra kunder i Nordeuropa från och med nu utnyttja den potential som en omfattande onlineplattform för kompletta ledningssystem för hållbarhet och EHS för med sig.”

Den senaste tillväxten på 70 procent understryker att NordSafety framgångsrikt tillämpar en mobile first-strategi. En sådan strategi innebär att innehållet och arbetsprocesserna först optimeras för användning på mobila enheter. NordSafety-appen låter användarna registrera information och data inom EHS oberoende av plats. De kan dessutom överföra dessa i realtid tillsammans med koordinater och foton. Appens fokus på funktioner som skapande av riskbedömningar, tillbuds- och olycksanmälningar samt dokumentering av inspektioner.

Hela teamet från NordSafety förblir ombord och de tre grundarna – Fredrik Löfberg, Timo Kronlöf och Jani Virtala – fortsätter att leda företaget i Helsingfors. Fredrik Löfberg, CEO, ger en framtidsutsikt om samarbetet: ”Tillsammans bildar EcoIntense och NordSafety en perfekt kombination och nu har vi de medel som krävs för att förverkliga vår vision om en helintegrerad lösning med mobil teknik plus plattform för EHS. På vägen mot att bli en global marknadsledare inom lösningar för hållbarhet och EHS ser vi även fortsättningsvis en stark tillväxt och signifikanta investeringar i teknik, så att vi kan ge våra kunder en konkurrensmässig fördel genom innovation.”

För att driva på den internationella tillväxten tog EcoIntense emot investeringar till ett belopp av 22 miljoner euro i maj 2017. Det brittiska tillväxtkapitalbolaget One Peak Partners och det amerikanska investeringsföretaget Morgan Stanley Expansion Capital går in i det Berlinbaserade programvaruföretaget. David Klein, Managing Partner på One Peak Partners säger följande om förvärvet av NordSafety: ”Förvärvet av NordSafety innebär inte bara att EcoIntense får ett innovativt tekniskt ramverk för mobil användning, utan dessutom ett starkt team i Skandinavien. Vi är mycket entusiastiska över företagets potential och ser fram emot att fortsätta stödja EcoIntense i kommande tillväxtfaser.”

Sedan oktober 2018 heter EcoIntense Quentic. I samband med detta fick även programvaran EcoWebDesk det nya namnet Quentic.

Ladda ner pressmeddelande från 2017-11-29 (PDF, 629 kB)

X