Arbetsmiljö, Digitalisering

Infografik: 10 trender inom säkerhetshantering 2020

5 minuter

Vilka är de viktigaste trenderna inom arbetsmiljö och säkerhet? Blir arbetet säkrare genom digitalisering och ny teknik? Vilka effekter har COVID-19-pandemin på digital säkerhetshantering? I Safety Management Trend Report 2020 medverkar femton experter från nio olika länder och delar med sig av sina tankar och perspektiv.  

Människan i fokus

Experter anser att användning av en programvara och en app för säkerhetshantering har skapat en bättre struktur och ser ny teknik som till exempel artificiell intelligens (AI) eller virtual reality (VR), som en positivt bidragande faktor till de flesta säkerhetsmetoder. Experter uppmanar också till försiktighet och noterar att tekniska innovationer först och främst måste fokusera på människor och att utforma deras arbetsmiljöer på ett positivt sätt. Det finns ingen önskan att implementera ny teknik för själva teknikens skull.

COVID-19 som en drivkraft för digitalisering

Den oväntade COVID-19-pandemin har vänt arbetslivet upp och ner över en natt. Distansarbete har blivit en ny verklighet för många anställda världen över med videomöten som ersätter det personliga mötet  och många nya säkerhetsåtgärder som vidtas där arbete på plats är nödvändig. Många experter är eniga, den övergripande accelerationen av digitaliseringen kommer ha en långvarig inverkan på arbetsmiljö- och säkerhet. Säkerhetsutbildning anses gynna flest från denna utveckling.

­Ladda ner Safety Management Trend Report 2020 för att läsa mer om de viktigaste trenderna inom arbetsmiljö- och säkerhet.

Andra ämnen som kan vara av intresse för dig

Arbetsmiljö, Digitalisering

Safety Management Trend Report 2020

Digitalisering och nya teknologier driver arbetsmiljöområdet framåt. Men nyttjar vi dem på ett effektivt sätt? Och huranammar medarbetare  dem med hjärta och förstånd? Ledande experter bedömer utveckling, utmaningar och …

Ladda ner whitepaper
Arbetsmiljö

Whitepaper ISO 45001

Ökad juridisk säkerhet, högre medarbetarmotivation och ökad produktion: En certifiering enligt ISO 45001 innebär många fördelar. I vårt whitepaper finns all relevant information om tidsperioder, krav och implementering.

Ladda ner whitepaper
05.11.2020, kl. 10.00
Arbetsmiljö, Miljö & hållbarhet, Digitalisering

Webinar: Hur man väljer rätt EHS-lösning!

Hur man väljer rätt EHS-lösning! Känns det komplicerat att välja en EHS-lösning för ditt företag? Anmäl dig idag och och få värdefulla tips!

Anmäl dig här