EcoIntense, EcoWebDesk och NordSafety heter nu Quentic

2018-10-11

I samband med släppet av version 11.0 den 11 oktober har EHS- och CSR-programvaran EcoWebDesk samt den tillhörande appen NordSafety fått det enhetliga namnet Quentic. Företagen EcoIntense och NordSafety får också namnet Quentic.

Mer än 600 företag styr sitt EHS- (Environment, Health & Safety) och CSR-arbete (Corporate Social Responsibility) med programvarulösningar från den ledande tyska specialisten. I samband med ett förändrat varumärke internationellt positionerar sig EcoIntense på nytt. Bolagsformen och ägarstrukturen kommer inte att förändras.

”När vi lanserade vår programvara EcoWebDesk 2007 på marknaden var fokus fortfarande på miljöledning. Idag täcker vi ett mycket bredare utbud av ämnen – från arbetsmiljö, säkerhet, hantering av farliga ämnen och regelefterlevnad till hållbarhet. Med förvärvet av NordSafety har vi utökat vår portfölj med en innovativ app och från våra nya driftställen hjälper vi allt fler kunder – även i andra länder. Med vårt nya varumärke är vi optimalt förberedda för den fortsatta kursen – att bli ledande på den europeiska marknaden”, säger Markus Becker, Chief Executive Officer (CEO) för Quentic.

Länka data, föra samman EHS- och CSR-aktörer

Namnet Quentic innehåller olika delar av företagets anspråk: ”connect. engage. inspire”. Christine Walch, Head of Marketing & PR: ”Vår positionering visar tydligt att vi med vår programvara förbinder EHS- och CSR-aktörer, involverar dem i uppgiftsspecifika aspekter och engagerar dem för hela ämnesområdet – i webbläsare eller app. Med den mobila lösningen kan anställda rapportera händelser och olyckor med sina smartphones när de är på språng. Om alla företagsmedlemmar involveras på ett okomplicerat sätt ökar uppmärksamheten för säkerhetsfrågor även långsiktigt.

Förutom appen och programvaran i en anpassad design, presenterar företaget en speciell innovation till utgåvan 11.0: Användare av programvaran får tillgång till ett exklusivt nätforum. ”I Quentic Community går kunder, Quentic-teamet och våra partner ihop för att tillsammans uppnå ännu mer. Målen är kunskapsutbyte och delning av bästa praxis när det gäller ämnesspecifika frågor och hur de omsätts i vår programvara, att användarna ska kunna lägga fram feedback och krav samt att skapa en ytterligare kanal för support och vägledning”, förklarar Sebastian Mönnich, Chief Operating Officer (COO) för Quentic.

Med nytt namn på Arbeitsschutz Aktuell

Quentic presenterar för första gången varumärkets nya utseende i monter E1.019 i hall 1 på mässan Arbeitsschutz Aktuell för arbetarskydd i Stuttgart. Den 23 oktober klockan 13.00 talar CEO Markus Becker på mässforumet om ämnet ”EHS-ledning med digital design: Hur man för samman data och aktörer i en programvara och involverar personalen i arbetsmiljön via en app.” Fribiljetter kan beställas på nätet här .


Pressbilder

Quentic logotyp, 150 dpi, RGB (JPG)
Markus Becker, CEO Quentic GmbH (JPG)

Pressmeddelande
Presentation av nytt varumärke, 2018-10-11 (PDF)

Multimedia
Varumärkesvideo Quentic (YouTube)
Varumärkesvideo Quentic (MP4-video)

Bilderna och videon får användas eller integreras för redaktionella ändamål om källan ”Quentic GmbH” anges.

Pressevenemang 2018-10-23 

Mässa Arbeitsschutz Aktuell, Stuttgart
klockan 13.00 till 13.45, Mässforum
Anmäl dig nu och ansök om gratisbiljett:

Jennifer Riedasch, PR-specialist
Tel: +49 30 921 0000 443 | press(at)quentic.com

Quentic logo black background

Vid släppet av den nya programvaruversionen 11.0 presenterar Berlin-företaget namnet Quentic.

Markus Becker CEO Quentic

Markus Becker, CEO för Quentic: ”Med vårt nya varumärke är vi optimalt utrustade för att sätta kursen mot att bli marknadsledare i Europa.”

X