Digitalisering, Arbetsmiljö

Lysande resultat med Quentics App

Empower

3 minuter

Som ett av Skandinaviens och Baltikums ledande infrastrukturföretag är det ovärderligt för Empowers framgång att ha ett gediget säkerhetsrykte. Men för ett företag med en årlig omsättning på 253 miljoner euro och mer än 1 700 anställda i fem olika länder kan det ibland vara svårt att bibehålla en stark arbetssäkerhetskultur. Därför vände sig Empower till Quentic för att förbättra sin EHS-hantering efter att ha fått en rekommendation av en kund. “Säkerhet och kvalitet är en viktig del av vårt företag”, förklarar Erkki-Jussi Ojanen, platschef för Empower. “Vi är ett tjänsteföretag, och arbetssäkerheten i företaget måste leva upp till en lika hög standard som den vi sätter för våra högkvalificerade tekniker när de utför krävande bygg- och installationsprojekt.”

Bättre säkerhet ger stora resultat för Empower

Under 2014 fick ledningsgruppen på Empower höra om Quentic från en av sina kunder, som redan hade sett betydande förbättringar efter att ha tagit del av deras expertis inom EHS-hantering. Quentic-appen används för säkerhet, kvalitet och lägesrapporter på byggarbetsplatser, och den används flitigt i samarbete med andra kunder. Genom denna samarbetsfunktion kan kunder följa det som sker på arbetsplatserna i realtid. På Empower är det inte bara platschefer som använder appen utan även flertalet anställda på plats.

Från papper till digitala medier

En av de största förändringarna som Quentic har möjliggjort på Empower är skiftet från säkerhetsrapportering på papper till digital rapportering. Tidigare skötte Empower all sin säkerhetsdokumentering via pappersblanketter, vilket gjorde det svårt att få tag på rätt blanketter för inspektioner och dessutom förlängde dokumentationens hanteringsprocess.

Övergången till Quentic-appen förenklade processen för att genomföra och dokumentera säkerhetsinspektioner och medföljande rapporter. Det har varit en extra uppskattad förändring för de anställda som arbetar på plats och som tidigare hade problem att få tag på rätt blanketter. 

“Säkerhetsrapportering är inte längre något som bara sker på kontoret”, förklarar Erkki-Jussi Ojanen. “Quentics lösning är molnbaserad, så all information sparas på ett och samma ställe där våra medarbetare kan ladda upp och få tillgång till information de behöver var de än befinner sig.” Eftersom det går mycket snabbare att ladda upp säkerhetskontroller via mobiltelefoner och surfplattor får Empowers anställda dessutom mer tid till berikande och viktiga arbetsuppgifter.

Säkerhet på ett enkelt sätt

En aspekt som var viktig för Empower när appen lanserades var att den skulle vara lätt att använda för företagets anställda. Det kravet uppfyller Quentic-appen utan tvekan eftersom den är enkel att hantera och erbjuder inbyggd hjälp för nästan alla aspekter av EHS-hantering med ett enkelt knapptryck. Att anställda dessutom kan fylla i blanketterna i realtid under platsbesiktningen gör det ännu enklare att rapportera information som stämmer på minuten. Inte nog med det – kvaliteten på informationen som skickas har höjts. Empower rapporterar redan mer omfattande säkerhetsanmärkningar, snabbare respons på rapporterade problem och bättre referenspunkter i mätningen av säkerhetsförbättringar.

“Quentic-appen har redan gjort oss till ett säkrare företag. Det är mycket enklare för anställda att rapportera problem eftersom lösningen är så lätt att använda, och de kan göra det med sina telefoner och ladda upp rapporterna direkt.”

Erkki-Jussi Ojanen, platschef för Empower PN Oy

Möjlighet till förändring i hela företaget

Empower har varit särskilt imponerade av resultaten som bytet till Quentic har lett till hittills. “Vi kan rekommendera Quentic-appen för att den gör det så mycket lättare att rapportera information om arbetssäkerheten direkt på plats”, avslutar Erkki-Jussi Ojanen. “Och eftersom den är molnbaserad kan problem delas snabbt, och en reparationsförfrågan når rätt personer i företaget.” Empower jobbar nu mot en framtid där säkerhetshanteringen förbättras för alla anställda.

Empower ansåg att Quentic-appen

  • Satte EHS-hanteringen högst upp på dagordningen

  • Reducerade pappersarbete och manuell dokumenthantering

  • Underlättade arbetet på avlägsna arbetsplatser

  • Ökade precisionen och minskade tiden för säkerhetsrapportering

  • Gjorde det enklare att införa praktiska säkerhetsuppgifter

  • Automatiserade säkerhetsrapporteringen så att anställda kunde fokusera på uppgifter med mervärde

Quentics programvara

Sedan 2014 har Empower använt Quentics App för att driva EHS till toppen av affärsagendan.

Quentic Demo

Upplev Quentic och hur vår lösning kan hjälpa din organisation.

Boka demo nu

Andra ämnen som kan vara av intresse för dig

07.12.2022, kl. 10.00
Arbetsmiljö, Digitalisering

Webinar: Så väljer ni rätt EHSQ-plattform!

Känns det komplicerat att välja en EHSQ-lösning för ditt företag? Quentics webinar hjälper dig på vägen till att fatta rätt beslut rörande er EHSQ-plattform!

Anmäl dig till Webinar!
Arbetsmiljö, Digitalisering

Fokus på digitalisering av ledningssystem för EHS och ESG

Hur övervinner du de känslomässiga hinder som hindrar dig från att digitalisera ditt EHS- och ESG-ledningssystem? Läs artikeln från Timo Kronlöf som kommer att ge dig sina synpunkter på detta.

Läs artikel

Quentic Demo

Vill du testa Quentic gratis och utan förbindelser? Få en inblick i programvaran och dess fördelar.

Begär demo

X