Redaktionens rekommendationer

Trendrapporten om säkerhetshantering 2022 är här! 11 experter från 7 länder diskuterar arbetssäkerhet som kännetecknas av ESG, industri 4.0, psykologisk stress och säkerhetsledarskap.

Lär dig mer om EHS och CSR

Utöka din kunskap med Quentics resurser: expertkunskap inom arbetsmiljö och säkerhet, miljöledning och hållbarhet. Upptäck relevanta trender, nya strategier och få inspiration.

Välj tema
  • Arbetsmiljö
  • Farliga ämnen
  • Revisioner
  • Överensstämmelse
  • Miljö & hållbarhet
  • Digitalisering
  • Krishantering
Visa alla format
Arbetsmiljö

Safety mindset: Att sätta säkerheten i första rummet

För att förbättra de stagnerande olycksfrekvenserna krävs mer än standardiserade säkerhetsåtgärder. Stefan Ganzke förklarar hur motivationen för att engagera sig i arbetsmiljö & säkerhet uppstår - och hur du kan påverka …

Läs artikel
Arbetsmiljö

ESG - Kriterier & Rapportering

Hållbar produktion blir allt viktigare - både ur miljösynpunkt, för företagsstyrning och för samhället. ESG är en holistisk strategi för att hjälpa företag att agera ansvarsfullt.

Läs artikel
Miljö & hållbarhet

Certifiering enligt ISO 50001

Upplev fördelarna med ISO 50001-certifiering: Sänk energikostnaderna och skydda miljön samtidigt. Lär dig mer om strukturen, kraven och certifieringsprocessen för denna standard!

Läs artikel
Miljö & hållbarhet

Så beräknar man koldioxidavtryck för företag

Företagets koldioxidavtryck visar på utsläppshotspots och potentiella optimeringar. I den här artikeln beskrivs en metod för datainsamling och beräkning i enlighet med GHG-protokollet och ISO 14064.

Läs artikel
Arbetsmiljö

Dussmann Group

Att beräkna och registrera koldioxidavtrycken för alla företagsavdelningar i 21 länder var en verklig utmaning för Dussmann-koncernens icke-finansiella rapportering. Programvarulösningen Quentic gjorde det möjligt. 

Läs framgångshistorien
Farliga ämnen

DMK Group

Att hålla koll på över 3 000 kemikalier? Hantera ett register över farliga kemikalier för 19 platser i ett centralt system? Snabbt reagera även på nya ECHA-förordningar? Det är så här DMK gör det! 

Läs framgångshistorien

X