Arbetsmiljö

Whitepaper ISO 45001

Att implementera den internationella standarden och blir certifierad!

Whitepaper ISO 45001

Från bättre efterlevnad av lagar och regler och färre förlorade arbetsdagar till en mer motiverad arbetskraft och ökad produktivitet: Arbetsmiljö har många fördelar. Sedan den 12 mars 2018 finns det en ny internationell standard för ledningssystem för hälsa och säkerhet på arbetsplatsen: ISO 45001. Den ersätter den tidigare gällande standarden OHSAS 18001. Företag med ledningssystem för arbetsmiljö enligt OHSAS 18001 har haft över tre år på sig sedan ISO 45001 publicerades för att ställa om sina system så att de uppfyller kraven i den nya standarden. Den ursprungliga tidsfristen förlängdes med ytterligare sex månader till bakgrund av Coronapandemin och löpte ut den 30 september 2021.

Standarden följer en struktur med hög nivå och är därför förhållandevis  lätt att inkludera i ett integrerat ledningssystem. Detta whitepaper förklarar ISO 45001-kraven och beskriver de specifika åtgärder som organisationer måste vidta för att införa denna. standard eller för att få sitt befintliga ledningssystem för hälsa och säkerhet på arbetsplatsen att i linje med ISO 45001.

Ta en titt på detta whitepaper

I detta whitepaper lär du dig hur du:
  • Utnyttjar de fördelar som ISO 45001 erbjuder.

  • Uppfyller kraven.

  • Implementerar åtgärder direkt.

  • Aktivt engagerar ditt företag.

  • Blir certifierad inom ISO 45001.

Detta whitepaper är på engelska.

Andra ämnen som kan vara av intresse för dig

Arbetsmiljö, Digitalisering

Hur man introducerar en ny EHS-programvarulösning

EHS-programvara kan vara en livräddare för företag! 10 tips att tänka på för att engagera alla anställda och inspirera till att följa nya processer.

Läs artikel
Arbetsmiljö, Digitalisering

EHS-programvara: Teknik främjer effektivitet & säkerhet

Efterfrågan ökar efter en central plattform som kan koppla samman och kontrollera EHS-processer och intressenter. Ta reda på exakt vad EHS-programvara är - och vad den kan göra.

Läs artikel
Arbetsmiljö, Revisioner

Veltec

Adjö pappersarbete! Hej transparens och samarbete! Digital programvara och verktyg kan revolutionera arbetssäkerheten för EHSQ-chefer, bland annat genom att använda QR-koder för att samla in fler rapporter. Det enda …

Läs framgångshistorien

X