Quentic Community springer för rena hav

2019-10-21

På era platser, färdiga, gör något bra! Från företagets huvudkontor i Berlin åker teamet till Hamburg för att delta i en 24-timmarsstafett.

I vår roll som leverantör av programvara och tjänster för hälsa, miljö och säkerhet (HMS) samt företags samhällsansvar (Corporate Social Responsibility, CSR) vill vi bidra till samhälle, människa och miljö på ett meningsfullt sätt. Från 31 augusti till 1 september deltar vi i stafettloppet Reebok Ragnar Wattenmeer tillsammans med våra användare. För varje kilometer vi springer donerar vi pengar till One Earth – One Ocean (OEOO), en organisation som befriar vattendrag från plastskräp, olja och skadliga ämnen.

250 kilometer, 24 timmar, 1 motiverat stafett-team från Quentic – tillsammans med våra kunder bidrar vi till något större! Reebok Ragnar Relay är en unik löpupplevelse. Stafettloppet går längs med floden Elbe – en av de vackraste sträckorna i norra Tyskland.

En exceptionell prestation

Vi är glada över att tre kunder löper med oss från Hamburg till St. Peter-Ording. Tre kunder och sju medarbetare från Quentic delar på sträckan som sammanlagt är ungefär 250 kilometer lång. De får hjälp av lagbussar som transporterar löparna till de olika växlingszonerna. Sträckan är uppdelad i 30 delsträckor. Varje deltagare springer tre delsträckor och varje delsträcka är mellan 5 och 18 kilometer lång med varierande svårighetsgrad. Eftersom loppet inte avslutas bara för att solen går ner kommer vissa delsträckor att springas i mörkret. Vi ser naturligtvis till att skyddsutrustning finns på plats.

Lagarbete för miljöskydd

Quentic satsar inte bara på hälsofrämjande och gemensamma idrottsaktiviteter, utan hållbarhetsmedvetandet är praktiskt taget inprogrammerat i vårt företags DNA. Därför donerar vi i samband med Wattenmeer-loppet pengar till miljöorganisationen One Earth – One Ocean e.V. (OEOO). Organisationen har målsättningen att befria vattendrag över hela världen från plastskräp, olja och skadliga ämnen. I den stegvisa metoden ”maritim sophämtning” samlar sophämtningsskepp in plastskräp som sedan återvinns genom att omvandlas tillbaka till olja. Dessutom har organisationen ett internationellt engagemang inom oljerening och mikroplast samt inom forskning och utbildning om marin nedskräpning. Målet är att på detta sätt skapa en förändring i människors beteende med hänseende på (plast-)skräp på medellång och lång sikt. Sedan 2018 är One Earth – One Ocean e.V. en officiell partner i FN:s miljökampanj #CleanSeas.

Vill du följa Quentic Communitys stafettlopp online och heja på vårt lag? Följ oss på Facebook, LinkedIn eller Xing!

X