EcoIntense uppnår sina bästa resultat någonsin

2018-03-14

EcoIntense GmbH fortsätter att växa. Programvaruspecialisten vann över 100 nya kunder under förra året, som alla bestämde sig för att använda EcoWebDesk som onlinelösning för arbetsmiljö, säkerhet, miljöledning och hållbarhet. Därmed kunde det Berlinbaserade företaget öka sin omsättning med ungefär 50 procent inom ett år, och de fortsätter att expandera internationellt.

”Den här rekordhöga efterfrågan visar tydligt att EcoWebDesk har blivit en etablerad lösning för alla uppgifter inom hälsa, miljö och säkerhet (HMS)”, säger Markus Becker, VD för EcoIntense GmbH. Interna företagsstrukturer kan avbildas på ett skräddarsytt sätt i programvaran. Det gör att onlinelösningen är lämplig för både storkoncerner och små- och medelstora företag. Idag används den av över 500 olika företag. Några av 2017 års nya kunder är flygbolaget Luxair S.A., Leipziger Stadtwerke, Pelikan Vertriebsgesellschaft Gmbh & Co. KG och den internationella handels- och tjänstekoncernen BayWa AG.

Nya investerare och förvärv av NordSafety ger ett uppsving

Programvarutillverkaren har två nya delägare – One Peak Partners och Morgan Stanley Expansion Capital. Med dessa följde en kraftig tillväxt. I maj 2017 investerade de 22 miljoner euro i företaget. ”EcoIntense kommer att bli Europas ledande leverantör av programvara som optimerar och standardiserar EHS-processer enligt kraven för hållbarhetsrapporter”, säger Markus Becker. En viktig milstolpe på väg mot detta mål var förvärvet av den finska programvarutillverkaren NordSafety i november 2017. I och med förvärvet utvidgade EcoIntense sin produktportfölj med innovativa app-lösningar.

På väg att bli europeisk marknadsledare

IT- och EHS-specialisten har även växt vad gäller personalstyrkan. Företaget har aktuellt ungefär 120 anställda, vilket är 50 procent mer än de hade förra året. EcoIntense har utvidgat sitt ledningsteam med två nya positioner: sedan november 2017 bidrar Philipp E. Lederer, CFO, och Mark Knill, CSO, till företagets vidare internationella expansion. För att snabbare uppnå sitt mål att bli europeisk marknadsledare öppnade företaget ett nytt kontor i Wien. I Schweiz samarbetar EcoIntense sedan ett par månader med geelhaarconsulting GmbH och Neosys AG. Därmed utvidgar företaget sitt partnernätverk och kompletterar sin webbaserade lösning med innehållsmässig rådgivning.

Sedan oktober 2018 heter EcoIntense Quentic. I samband med detta fick även programvaran EcoWebDesk det nya namnet Quentic.

Ladda ner pressmeddelande från 2018-03-14 (PDF, 614 kB)

Ladda ner foto I ”Markus Becker, VD för EcoIntense”, från 2018-03-14 (JPG, 3,8 MB)
Ladda ner foto II ”Markus Becker, VD för EcoIntense”, från 2018-03-14 (JPG, 6,7 MB)

Markus Becker CEO Quentic

X